Austrian Retreat - partea cu băutura

|

Vă spuneam că a trebuit să plecăm de la restaurantul cel select, pe motive de băutură. Și dacă tot am renunțat la atmosfera călduță din Aiola Upstairs, am ajuns la barul Aiola downstairs, mai precis cu vreo 276 de trepte mai jos. Mă rog, se chema Aiola Nuștiumaicum, dar tot Aiola era. Și atmosfera era tot de căcat. Noroc cu un pahar de vodca și cu Damian, colegul nostru din Viena, cu care ne-am distrat toată seara, începând de atunci. Și totul a pornit de la mine.
Șeful nostru, după cum v-am mai zis, e austriac. Și deși a făcut nuștiu ce master în State, are o engleză de zici că-i austriac. De cele mai multe ori înțelegi ce spune, dar există cuvinte care nu-i ies. Cum ar fi cuvântul WITH, cel care a generat ”viralul”. Săracul de austriac nu reușește deloc, dar DELOC, să pronunțe with. Îl pronunță woof. Dar e un woof d-ăla gen ”Who let the dogs out?”. Și mai tare e faptul că are obiceiul să repete cuvintele, mai ales când se gândește la altceva. Ca de exemplu ”I want...want you to...ăăă... talk woof... woof... Mr. Damian”. Suspect e că am realizat primul cât de hilar e. Genul ăsta de ticuri verbale nu pot fi ”neauzite” odată ce sunt conștientizate, așa că din momentul în care le-am atras colegilor atenția în legătură cu woof-ul, toată seara s-a continuat numai cu propoziții care aveau cuvântul with în componență. Pronunțat ”doggy style”. S-a râs într-un mod barbar pe tema asta, iar gluma a prins atât de mult încât, 10 zile mai târziu, când Damian a plecat din firmă, a dat un mesaj de adio care se încheia cu ”P.S.: for my romanian colleagues, one last *WUF*”. Criminal.
Anyway, dată fiind atmosfera relativ inexistentă din primul bar, am mers la un al doilea, unde le-am încercat și lor vodca. În cele din urmă am luat taxiul și am mers într-un club unde ”s-a” dansat și unde șeful a insistat să ne îmbete. Mai precis, ne-a preparat chiar el băuturile, cică vodcă tonic. Tonicul însă era doar un zvon, ce-am băut noi putea fi folosit fără probleme pe post de combustibil alternativ. Cred că și noi eram inflamabili după băuturile alea. Mă rog, trei pahare de vodcă mai târziu sprijineam unul dintre pereți, care stătea să cadă peste petrecăreți. Și doar eu observasem.
Pe la vreo 4 ne-am hotărât să luăm taxiuri până la hotel. Am plecat cu trei taxiuri, dar la hotel au ajuns doar două, că al treilea a înțeles greșit destinația. Nu al meu, care a ajuns la hotel primul, dar culmea e că ÎN hotel am ajuns ultimii (eu și 4 din colegii austrieci), pe motiv că ni s-a făcut... foame. Am colindat tot Graz-ul în căutarea unui fast food, pe care l-am găsit la 100 de metri de hotel, până la urmă. Acolo ne-am împrietenit cu un grup de studenți hipioți, la fel de beți ca și noi, cu care iar am trântit o partidă de râs. Eram un spectacol de luat în seamă, noi în pantaloni de stofă și cu sacouri, ei în haine lălâi și complet neîngrijiți, dar râzând împreună de mama focului. Avantaj Austria.
În fine, după încă un popas scurt la un bar ”ca să ne clătim gura înainte de culcare”, conform șefului meu, am ajuns la honeymoon suite-ul meu, unde mortăciunea de coleg al meu dormea de ceva timp deja. Sper că n-am făcut foarte mult zgomot în încercările mele de a-mi găsi camera și a nimeri patul.
Patru ore mai târziu, la 9.00, eram în holul hotelului, pregătiți de un tur cu ghid prin Graz. Și ce pregătiți eram toți! Zici că mersesem noaptea trecută în șir indian pe autostrada A2 și ne călcaseră vreo două-trei tiruri.
În fine, sărind peste partea neinteresantă cu monumente și date istorice, ajungem la încă o masă de prânz copioasă, apoi la o călătorie cu viteze disperate înspre Viena (era cât pe ce să ratăm avionul).
Am zburat spre casă din nou cu fetele de la FlyNiki, cu care mi-ar fi plăcut să intru în Mile High Club. N-a fost să fie, dar aud că în curând va trebui să zbor din nou în Austria, pentru petrecerea de Crăciun, așa că mai e o șansă.
Of, iar Austria?

P.S.: Și ca să nu credeți că doar profit de pe urma firmei, azi am stat două ore peste program să asamblez un birou de la IKEA. Și nu, nu intră în job description.

Un pic de Napalm Love via luluts - a cat with a kitten.

StumbleUpon.com

3 comments:

luluts spunea...

Woof. Sună promițător. Și promiscuu. Și ai mințit-o pe C. atunci când i?-ai zis că șeful tău are o engleză impecabilă. :))

Coyote spunea...

Eram ironic, my dear. Iar discutia mea cu C. era ceva intim, da? :))

Coyote spunea...

P.S.: Woof.

 

©2009 Blog cu păsărele | Template Blue by TNB