BALANTA - inceputul

|

Motto: Nu degeaba are statuia aia intr-o mana o balanta si in cealalta o sabie.

Mi-am propus de mult timp sa fac asta, dar nu am avut timp sau curaj sa incep un proiect atat de complex. De ce complex? Pentru ca in cele ce urmeaza voi vorbi in detaliu despre obsesia mea, pasiunea mea, idealul meu si in acelasi timp slabiciunea mea. Puteti sa ma considerati nebun (desi daca cititi aceste randuri ma cunoasteti suficient ca sa va dati seama ca nu e asa), dar in cele ce urmeaza voi vorbi despre persoanele din zodia Balantza. Persoanele de sex feminin, mai exact. De ce tocmai balante? Nu stiu nici eu sa raspund la aceasta intrebare, dar stiu ca balantele au fost in jurul meu de cand lumea. Mai precis: cea mai buna prietena a mea este o Balanta. Ultimele 3 (trei) iubite au fost Balante. Aproape toate femeile cu care intru in contact si imi plac sunt Balante. Situatia a trecut de la stadiul de amuzanta, la ciudata si chiar incredibila, trecand prin absurda si ridicola... Am ajuns sa pot gasi o Balanta intre zece femei.. si o gasesc usor, pentru ca e cea care ma atrage cel mai mult.

Dar sa incepem cu inceputul

La inceput a fost Andreea. O fata foarte dulce, de care m-am indragostit cand ea avea doar... hmmm ... vreo 9 ani, iar eu aveam 14. Bineinteles, la acea varsta nu prea mi-am dat eu seama despre ce era vorba. La inceput m-a placut, apoi nu m-a mai placut, am ramas o perioada "agatat", dupa care am devenit foarte buni prieteni (greseala pe care nu o voi mai comite, pentru ca cere foarte multe sacrificii). Dupa aceea, a fost Diana. Prima mea iubita adevarata, si o persoana pe care am iubit-o cum poti iubi doar o data. Sau cel putin asa credeam. A fost o relatie destul de scurta, dar foarte intensa din punctul meu de vedere. M-a schimbat, m-a calit si m-a facut sa fiu mai realist. Dar nu suficient... Nu intru in detalii despre ce a fost, cum s-a terminat, ca nu asta e scopul a ceea ce scriu acum. A treia Balanta din viata mea a fost Pisoiul. Lasand la o parte sentimentele pe care i le-am purtat mult timp, comunicarea dintre noi a fost punctul forte. Cred ca toti ati trecut prin urmatoarea situatie: tu iti suni iubitul/iubita, si suna ocupat... Ca ea/el suna la tine. O coincidenta. Una. Hai sa va zic cum era cu Pisoiul: cred ca s-a intamplat de cel putin 10 ori de cand ne cunoastem chestia cu sunatul. Mai grav e ca de vreo doua ori ne-am si dat mesaj in acelasi timp!!! Pisoiul este foarte interesant ca studiu de caz. O cunosc atat de bine incat pot sa prevad fiecare miscare pe care o va face, fiecare lucru pe care il va spune. In plus, comunicarea dintre noi se poate rezuma de multe ori la o privire... privire care spune tot ce am facut, cum ne simtim, ce vrem sau ce nu vrem. O privire si am aflat ce vrea.

O alta Balanta din viata mea... este o persoana la fel de speciala pentru mine. Numele ei nu conteaza, cert este ca am fost o perioada impreuna, am avut, la fel, parte de o comunicare extraordinara, si este una din persoanele cu care impart o legatura speciala si foarte ciudata. Exista foarte multa electricitate in aer de fiecare data cand ne privim, avem ceva pus de-o parte fiecare pentru celalalt. Am doar 26 de ani, dar sunt sigur ca si restul de 68 pe care o sa-i traiesc :D vor mai scoate la lumina destule Balante. Desi am ajuns sa detest aceasta zodie, la fel de mult pe cat o ador.

Balanta

Fiind atat timp alaturi de Balante, am ajuns sa ma crucesc cat de mult pot semana. Da, stiu, fiecare om e diferit, bla bla, nu va mai bateti gura de pomana... Stiu si eu asta, si fiecare om porneste de la zero cu mine. Dar experienta mi-a dovedit urmatoarele lucruri legate de Balante.

Pentru inceput, pot spune ca Balanta este o persoana complicata. Dumnezeule, cat de complicata e o Balanta! Am studiat calculatoare, masini, avioane, dar o Balanta este mai complicata ca orice sistem pe care l-am studiat pana acum. Ai putea sa le studiezi o viata, si tot nu ai putea sa realizezi de fapt cat de complicate sunt. Complicate inseamna rationale, sofisticate, bazate pe niste principii "de te doare capul" (la propriu!), incredibil de greu de adus la un echilibru cat de cat stabil. In al doilea rand, Balanta este exact ceea ce este etichetata ca zodie: un cantar. Tot, dar absolut TOT timpul, cantaresc tot ce se intampla cu ele. Fiecare eveniment are in dreptul sau, pe lista lor, o bila alba sau una neagra. Nu gri, nu roz. Alba sau neagra. Lista respectiva nu o vede aproape nimeni, dar le ajuta sa decida pentru sau impotriva unui anumit lucru. Da, este valabila la toti oamenii aceasta "lista", dar daca voi credeati ca analizati lucrurile in amanunt, ar trebui sa vedeti o Balanta cum face. O Balanta vede, memoreaza si da o nota. Nu revine asupra ei decat daca interesul i-o dicteaza. In mod necesar si nu suficient, balantele au o doza destul de mare de egoism. Un egoism de genul "mai bine plange maica-ta decat sa planga mama", care de cele mai multe ori le face sa iasa cu nonsalanta din situatii in care altii ar mai fi luptat. De ce? Pentru ca LOR le e mai comod asa. Ceea ce ne duce la urmatoarea trasatura de caracter, una definitorie pentru zodie. CONFORTUL. O Balanta ar face aproape orice pentru confort. Visul oricarei Balante este sa fie o intretinuta. Sa poata sa castige bani grei, dar sa nu fie nevoie s-o faca.Sa aiba tot ce poate obtine prin munca, dar fara partea cu muncitul.

Balantele nu uita. Balantele ti-o platesc. Indiferent daca e de bine sau e de rau, ca ai ignorat-o sau ca ai dus-o intr-o croaziera, iti vei primi rasplata la un moment dat. Bineinteles, rasplata meritata, nimic mai mult sau mai putin. Nu degeaba are statuia aia intr-o mana o balanta si in cealalta o sabie. Trebuie sa recunosc, tinand cont de cate balante am cunoscut, ca balantele sunt foarte cochete. Recunosti de la o posta o balanta: se imbraca aparent simplu, dar la o privire mai atenta vezi anumite detalii foarte meticulos pregatite. Ca sunt in ton cu moda (si de cele mai multe ori sunt) sau nu, Balantele se vor imbraca intotdeauna in orice alt fel, numai comun nu. Rareori strident, niciodata cu prost gust.

Va urma...

StumbleUpon.com

26 comments:

Anonymous spunea...

hmmm... balanta = analiza, doar bile albe sau negre... etc?... inteleg ca n-ai avut pana acum "sansa" sa-ntalnesti o fecioara adevarata :)) sau, ca sa pastram adevarul istoric, o fecioara cu ascendent in balanta, care a studiat dreptul... sa vezi atunci analiza si bilute necolorate altfel decat in alb si negru! orice balanta veritabila s-ar simti umilita! :))

Coyote spunea...

Fecioare am mai intalnit (vezi Maria). Intr-adevar, fara studii in drept.

Fecioarele analizeaza, dar nu se grabesc si nici nu le face placere in asemenea hal sa judece si sa eticheteze. Poate se datoreaza si ascendentului in balanta.

Anonymous spunea...

:)) ce bine ca nu-l cunosti pe ex-ul meu! ti-ar fi dat una dupa ceafa la raspunsul asta pe care mi l-ai dat :)) (desi am facut eforturi supraomenesti, n-am reusit sa-l conving ca a avea o parere despre cineva nu echivaleaza cu a judeca personajul...)

Coyote spunea...

Poate il cunosc pe ex-ul tau :))

Stii... depinde foarte mult CUM spui parerea si CUI i-o spui. Daca nu aveai CUI, puteai s-o spui cum voiai tu, la fel cum daca o spuneai intr-un anume fel, putini puteau intelege ca e o parere, nu o judecata.
Dar da, cunosc diferenta, si tocmai de aceea am scris ce am scris despre balanta. Balanta nu are pareri. Ea judeca.

Anonymous spunea...

CUM = acid, ca deh... asta mi-e aluatul si altfel decat acid nu-mi iese nici cu mine, dar cu altii?!?... CUI - aici cred ca era bubita... si la cat de... "punct ochit - punct lovit" mi-ai raspuns, si la cat de mica e lumea asta, si la cum nu ma mai mira NIMIC lately, nu m-ar surprinde sa-l cunosti :))

o balanta spunea...

cele 4 articole initial m-au amuzat,apoi m-am simtit contrariata. Sunt balanta. studiez dreptul. si NU cred in (aproape, ca sa fiu cinstita) nici un cuvant din analiza ta. balantele pot avea si au pareri, nu numai judeca. nu se imprietenesc numai cu "oameni utili"(cine se aseamana se aduna..!?) si nu sunt materialiste.
anyway..poate urmeaza episodul 5 ;)

Coyote spunea...

Pai, draga balanta, e suficient sa ne vedem de cateva ori si iti pot demonstra ca am dreptate :))

Nu am zis nicaieri ca detin adevarul absolut. Spun doar ca din experientele mele, balantele au trasaturile respective.

Episodul 5 va veni doar cand voi afla mai multe, nu are rost sa bat apa in piua fara sa am ceva de spus. Si urasc sa (te!) plictisesc.

o balanta spunea...

nu fi atat de sigur ca-mi poti demonstra! multe din trasaturile gasite de tine are not working for me..si nu cred ca un ascendent in berbec poate face atat de mult ;)).
as fi curioasa sa stiu ce zodie esti tu :)

Coyote spunea...

Pentru asta e suficient sa dai click pe numele meu. Sau sa te uiti la profil.

Sau, pentru ca iti place confortul, iti spun aici. Sunt Varsator.

anisia spunea...

nu stiu alte balante cum sunt, dar in cazul meu...toate "calitatile" enuntate mai sus se aplica...sunt egoista, foarte...comoda cu siguranta...cocheta...asta se afirma foarte des!!! dar mai ales judec oamenii pe criterii dintre cele mai absurde si mai ales fac discriminari...nu dintre cele popularizate...sex...rasa religie...dimpotriva...simt o atractie deosebita fata de prezentele exotice...dar cu siguranta va scadea in ochii mei o persoana care se imbraca urat...care vorbeste urat...care rade strident...de asemenea voi fi mai ingaduitoare cu persoanele cu trasaturi frumoase pentru ca tot ce e frumos ma calmeaza, ma bine dispune sau chiar ma intimideaza...nu-mi plac deloc persoanele sterse fizic dar si psihic...totul trebuie sa fie bine conturat...sau daca nu totul macar "ceva" .......weah...am obosit scriind...ah si inca ceva...e adevarat ca balantele sunt comode dar asta nu inseamna ca nu pot munci cu adevarat...pot lasa totul pe ultima suta de metri dar voi accelera la maximum ca sa iasa totul bine...pot munci zile si nopti in sir iar in momentul in care am terminat voi cadea in fotoliu si voi spune ca sunt franta;))dar nu voi putea dormi de fericire ca am terminat dar mai ales pentru ca sunt fioarte multumita de ceea ce am facut:P

Coyote spunea...

Si ai uitat ceva: dupace vei munci pana la epuizare, vei avea o satisfactie foarte puternica in a te plange prietenului cat de obosita esti, cat te doare spatele, cat de greu a fost si ca nu mai rezisti in ritmul asta.

Nu e ceva rau, persoana de langa tine trebuie sa se obinuiasca si sa inteleaga ca nu te plangi ca sa il determini sa faca ceva (in afara poate de un masaj)ci pentru ca te simti bine cand cineva te asculta si te compatimeste.

Sau poate gresesc eu :)

anisia spunea...

yeap;) sa zspuna ca e mandru de mine si ca se asteapta la mai mult...mai bine si mai frumos...:P

anisia spunea...

si inca ceva...chestia cu rasplata...e perfect valabila!!! mai ales pentru faptele necugetate...nu neaparat in secunda 2 pentru ca balanta planifica totul amanunt...lasa sa se mai puna si putin praf peste cele rele si cand te astepti mai putin...BANG!BANG!...vei primi o lectie foarte usturatoare in primul rand pentru i-ai ranit orgoliul dar mai ales pentru ca vrea sa inveti ceva...o balanta te corecteaza in mod constant sau cel putin incearca...daca insa ignori indicatiile iti spune adio fara alte explicatii...ai avut norocul si onoarea de a o cunoaste si te-ai incapatanat sa nu-i faci pe plac...ciao ciao senza arrivederci!

Coyote spunea...

Suna atat de cunoscut pentru mine... nici nu-ti imaginezi :))

Anonymous spunea...

abia astept episodul 5...cu siguranta daca exista barbati care sa inteleaga balantele acestia sunt varsatorii...desi destinul ii desparte vor pretui mereu ce au trait impreuna si vor incerca sa ramana buni prieteni desi e foarte greu sa faca asta.de ce se despart?...nu cunosc chiar toate motivele dar am inteles ca de vina ar fi ea...balanta pentru ca e prea complicata...sofisticata...exigenta...iar varsatorul isi doreste o fiinta mai pamanteana...mai simpla...asa o fi?...sa-mi spui tu...

Coyote spunea...

Ador provocarile... Si tu tocmai mi-ai lansat una. Voi incerca sa scriu despre Balantele cu care am interactionat eu, si motivele care m-au indepartat (sau le-au indepartat de mine). Promit.

Tu ai avut experiente cu Varsatori?

Anonymous spunea...

Da, Balantele au relatii foarte speciale,intense si memorabile cu Varsatorii!! se aplica si in cazul meu..
numai ca el m-a parasit pe mine:P pentru o aventura de o luna cu o fecioara( :)) ) si n-am mai putut continua in momentul in care's-a intors'.
in general simt ca nu pot avea incredere in acesti cuceritori varsatori, insa exista o atractie Inexplicabila..

Anonymous spunea...

Buna.
Sunt si eu o balanta si m-am amuzat teribil la tot ce ai spus dar trebuie sa recunosc faptul ca 80% din tot ceea ce ai scris este adevarat. se vede ca tu chiar ai avut parte de multe balante la viata ta :)

Coyote spunea...

Multumesc. A fost un pret mare, dar uite, commenturi ca asta ma fac sa cred ca a meritat :))

Anonymous spunea...

Interesante articolo....!Sunt o balanta ancorata in realitate.Recunosc ca am visat tot timpul la fat frumos pe cal alb, dar realitatea este alta.In cazul meu niciodata nu ma gandesc la mine, daca celor dragi de langa mine le merge bine si mie imi este bine.Am prietene adevarate femei si nu barbati,doar amici.Recunosc ca imi place luxul dar cel oferit de mine, si asta imi aduce satisfactie, nu prin prisma altora.Nu imi place sa judec, las pe altii sa o faca eu incerc sa trag concluzii si la sfarsit hotarasc pe cine sa tin langa mine.A te imprieteni doar cu "oameni utili" mi se pare prea mult, pt mine.Nu imi place sa ma plang,pt ca am invatat ca totul se face prin munca si sacrificii si nu imi place sa depind de cineva.Nu mi se pare nimic rau in faptul de a fi singura, niciodata nu m-a deranjat acest lucru din contra sunt atatea lucruri frumoasa pe care le poti face si singura daca esti inconjurat de aoamenii de suflet, nu iubit.Si ar fi multe de spus, dar ma opresc aici!
Sunt balanta cu ascendent in leu, dar nu stiu ce importanta are, conteaza calitatea nu cantitatea in tot ceea ce faci.
Daca cunosti asa de bine femeia balanta de ce mergi tot in aceeasi directie, se spune ca omul din greseli invata, la tine cum se aplica, sau pt tine totul este ca o experienta!!
Si de ce iti place genul acesta de femeie?
Abia astept urmatoarele articole!!

Coyote spunea...

Ah, se vede că eşti Balanţă, totuşi. Nu îţi voi spune de ce, însă. În ceea ce priveşte ascendentul, nu ştiu nici eu care este rolul său, dacă aş şti aş fi de-a dreptul pierdut...
Nu am zis vreodată că deţin adevărul absolut sau că toate Balanţele sunt la fel, ar fi o jignire adusă persoanelor născute în această zodie şi o dovadă de îngustime din partea mea să etichetez aşa grosolan. Ca urmare, da, fiecare Balanţă, ca de fapt toţi oamenii, este experienţă nouă.
Nu mă mai axez pe Balanţe, de la o vreme. Nu le exclud din "target-group", dar nu ma mai concentrez pe ele, poate şi de aia nu am mai scris de mult timp ceva despre balanţe.
Şi, în ciuda aparenţelor, învăţ din greşeli. :)

Dacă mai ai întrebări, poţi să mă contactezi direct.

Anonim spunea...

Sunt balanta si ma regasesc in proportie de 90%,pfff sunt genul de balanta care analizeaza absolut tot, foarte nehotarata, imi plac barbatii care sunt frumosi, inteligenti, consider ca aspectul fizic conteaza, imaginea e foarte importanta.Un taur mia pus capac, alta zodie nu a reusit si imi plac barbatii puternici, daca un barbat imi arata ca ma iubeste nu ii dau importanta dar sa il fereasca D-zeu sa se distanteze de mine ca imediat reactionez asta daca imi place de el.

Coyote spunea...

Unii ar zice că tot ce am scris la Balanțe se poate găsi la orice femeie. Fiecare decide cum vrea să privească articolele mele.

Oricum, scopul articolelor este în principal să amuze, nu să acuze sau să preaslăvească Balanțele.

Mulțumesc pentru timpul petrecut aici :)

Anonim spunea...

am citit articolul si ma regasesc 100%,as vrea totusi sa mentionez ca balantele nu sunt atat de crude,doar daca cineva le calca prea tare pe bataturi...

Coyote spunea...

Vezi că mai sunt articole despre Balanţe. Merci pentru timpul acordat, și da, sunt de acord cu tine. Am exagerat la momentul când am scris articolul.

Coyote spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
 

©2009 Blog cu păsărele | Template Blue by TNB