Inventivitatea la birou

|

In acest episod va vom prezenta ce inseamna inventivitatea la birou. (pe fundal, melodia de la TeleEnciclopedia)




Din anumite puncte de vedere, pot spune ca sunt norocos in ceea ce priveste locul meu de munca. Pentru acei fani ai mei (va iubesc pe toti, btw :)) ) care inca nu stiu, lucrez in domeniul marketing, un domeniu unde ideile sunt esentza si originalitatea in gandire face diferentza (iar eu fac versuri... cat de gay pot fi?).

Nu, nu sunt norocos in ceea ce priveste salariul si nici macar in ceea ce priveste beneficiile (desi sunt recunoscator iubitului nostru lider de Partid, pardon firma, pentru faptul ca avem inca voie sa navigam pe internet fara restrictii). Sunt norocos pentru ca nu reusesc sa ma plictisesc acolo nici sa vreau. Treaba este destula, dar cei ce ma tin mereu alert sunt oamenii cu care lucrez. Pai cum sa ma plictisesc, oameni buni, cand am un birou plin de ciudati, cu care rad de ma prapadesc?

Il am pe V, seful meu, un om pe cat de inalt, pe atat de calm. Si are vreo doi metri de calm! O adevarata enciclopedie tehnica, o persoana care nu spune multe, dar cand vorbeste, chiar SPUNE lucruri. O avem pe duduia de la PR, cu tehnica ei infailibila de a-ti intra pe sub piele pastrandu-si mina nevinovata. Il avem pe grafician, care trimite bancuri misto si sparge tastaturi de nervi... O avem pe veverrritza rrrarrraita, impreuna cu care facem mereu misto punand-o sa spuna cu voce tare "marmura de carrara"... Apoi, Balantza manager la Comunicare, mai mereu o doamna (mai putin cand se enerveaza, si sa dea Domnul sa nu se enerveze vreodata pe mine, ca ma face harcea-parcea) si mereu cocheta. Si ceilalti colegi, pe care nu i-am mentionat, fiecare cu specificul lui, individualitati bine conturate cu idei care mai de care mai... speciale.

Bun, am descris niste oameni aparent normali. Dar acum sa descriu si ideile lor...

1. Ce-ati zice daca intr-o zi, intorcandu-te din concediu, vezi ca tot biroul iti este invelit in folie de impachetat, de la pix la scaun, si in jurul perimetrului este o banda galbena de genul celei care se pune la "fatza locului" de catre politie? O colega a patit-o.

2. Esti la birou. Te simti un pic nervos. Nu prea reusesti sa te calmezi, orice ai face. Deodata doi colegi se ridica, unul te tintuieste de scaun, iar celalalt ia un scotch gros si te transforma in mumie, cu scaun cu tot. Da, asa e. O colega a patit-o.

3. Ai logoree. Pur si simplu iti turuie gura ca unei soacre din bancuri. Nicio problema. Nu vei mai putea sa comentezi cand o colega vine la tine si iti lipeste banda adeziva la gura.

4.Presupunem ca te duci la toaleta. Mai presupunem si ca, colegii tai nu au ocupatie in acel moment. Rezultatul, vorba clipului, puteti vedea:




5. Presupunem ca vorbesti la telefonul mobil. Persoana de la capatul celalalt este atat de amuzanta (sau tu te straduiesti atat de mult sa-i intri sub piele) incat razi cat te tine gurita aia dulce a ta, netinand cont ca lucrezi in open space si e posibil ca unii sa se sature la un moment dat de rasul tau. Trec 5 minute. Tu razi. Trec 10. Razi in continuare. La consumarea celor 15 minute de tolerantza, un coleg deschide usa, altul te ia cu scaun cu tot si te muta pe hol. Da da, s-a intamplat. Chiar azi!

6. Nu iti lasa sticla cu apa pe birou daca tocmai te-ai certat cu un coleg. O vei gasi aproape cum ai lasat-o, dar cu cateva gaurele in plus plasate in mod strategic chiar deasupra nivelului apei. Cand vei dori sa bei, suprize suprize... Poti sa uzi si canapeaua!

7. Intotdeauna cand vei reveni in birou, vei afla de la colegi ca a venit seful mare si a facut scandal ca nu erai in birou. Si primele doua trei dati chiar iti sta inima in loc. Dup-aia, chiar daca e asa cum zic ei, nu mai reactionezi :))

8. Lasi cheile de la masina ta unui coleg? Greseala! Cand te vei duce la ea, vei observa ca este ornata perfect pentru o nunta, cu tot cu panglici, baloane colorate si bineinteles, papusha pe capota.

9. Nu vei putea scrie niciodata un text corect, cand ti-au fost inversate tastele (in loc de F ai G, in loc de R ai T). Toate astea cu o agrafa si putina rabdare :))

10. Conform normelor de protectie a muncii, pe un perete, in fiecare departament (camera), ai o schema a cladirii cu punctele de stingere a incendiilor si caile de evacuare. Pe aceasta harta, in mod normal, ai un X sub care scrie "Va aflati aici". Ei bine, pe harta din departamentul nostru mai sunt inca vreo 5 X-uri in diferite locuri, si sub fiecare scrie "NU va aflati aici".

In trecut aveam chiar si o cutiuta in care puneam bani ori de cate ori injuram, insa datorita faptului ca s-au strans sume monstruoase, a trebuit sa abandonam ideea, nu inainte de a manca bine de tot de la McDonalds cu banii stransi.

Sunt atat de multe idei misto care au rasarit in capetele colegilor mei, incat nu mai reusesc sa tin minte decat o parte. Dar pe baza a ce am scris mai sus, va puteti face o idee cu privire la cat de creativi pot fi.

Va las sa va beti cafelelele in continuare si va doresc o zi excelenta. Ca simt ca e cam subred scaunul. Si parca bipaie ceva sub birou. AAAAAAAAAAAA!!!!!

StumbleUpon.com

12 comments:

Cristina spunea...

sa curga cu felicitari si numere de telefon feminine!

Coyote spunea...

Insinuezi ca as face chestia asta pentru faima? :))

max payne spunea...

eu la 1 m-as bucura. as sari in sus de fericire si m-as lauda la toata lumea ca am primit un post de lucru nou nout cu toate accesoriilr necesare si este inca in tipla.

Coyote spunea...

Dar imagineaza-ti dezamagirea cand ai realiza dupa ce despachetezi ca de fapt sunt aceleasi accesorii...

kishcutia spunea...

macar au vrut sa-ti dea un cadou :)

asta e blog cu un stil de-a face o biata medicinista sa se vrea corporatist. Dar noi avem acces la glume cu cadavre...cam spooky dar...e interesant cand cineva"gusta" gluma- bleach. Nu stiu ce-am vrut sa zic

anyway...sa tot lucrezi cu asa oameni :)...daca stii sa apreciezi :)

Coyote spunea...

Nu e "biata". Cel putin din partea mea medicinistii (cei carechiar se tin de treaba) au parte de tot respectul.

Vreau sa citesc despre glumele cu cadavre :D Neaparat! Asta cu gustatul e un inceput bun :))

Anonymous spunea...

mai draga, din cate imi aduc aminte cand se intamplau aceste lucruri erau niste oameni in jur... intr-adevar nu i-ai mentionat; si culmea... fara falsa modestie 3 dintre ei cu cele mai multe idei... si cei care au pus in practica 90% din ceea ce ai enumerat...si imi este greu sa cred ca inca mai este atmosfera aia acolo... ceea ce ai enumerat nu mai este din 2007... iar tu... te lauzi cu lucruri care nu iti apartin... imi pare rau ca sunt dura, da asteptand un email am vrut sa intru pe mess cu cineva si am apasat pe link-ul de la tine... si iata ce mi s-a deschis... urat... pacat ca traiesti din amintirile altora
la revedere... da sunt io dupa stil

Coyote spunea...

Cineva se simte frustrat sau mi se pare mie?

La fel, mi se pare mie sau nu am mentionat nicaieri ca EU am facut gesturile respective?

Nu mi-am atribuit nimic din ce se intampla in birou, iar daca tu crezi ca e alta atmosfera e problema ta. Eu nu am descris atmosfera din 2004, 2007 sau 2029, ci am descris niste idei.

Vrei sa scriu numele celor implicati? Vrei sa scriu despre nasosul nostru? Daca vrei, scriu, insa nu cred ca are vreo relevanta in contextul ideii pe care voiam sa o transmit. S-ar putea sa fii socata sa afli ca inca se mai fac glume, si inca multe.

Poti sa scrii tu o cronica a departamentului Mk-Com de la noi, daca te simti asa lezata. Sau poti sa nu mai gresesti dand click pe statusul meu.

La revedere.

Anonymous spunea...

mai draga, dar sensibil mai esti... dupa reactie probabil ca ai trait o mica depresie vazand replay-ul meu; cate insigne ti-au cazut?! :)) lasand gluma la o parte, ar trebui sa fi multumit ca primesti si comentarii negative... care pot deveni constructive daca esti deschis; ceea ce m-a deranjat... este ca atribui altora astfel de idei... si cui??? si sunt ferm convinsa ca si nasosul si ala inalt si dee sunt de aceeasi parere; eu nu sufar de nici o frustrare dar nu imi spune tu mie ca ceea ce a ramas in biroul ala nu se numesc (in ceea mai mare parte) decat sobolani, turnatori, FRUSTRATI...; pana nu deschizi ochii nu ai sa vezi; succese !!!

Coyote spunea...

Adevarul e ca mi-a scapat o lacrima :))

Vezi, asta nu ai inteles, sau aici nu am fost eu suficient de clar... Nu am atribuit cuiva ceva.. Am prezentat oamenii cu care lucrez, apoi am prezentat cateva faze care s-au intamplat de-a lungul timpului. Nu am intrat in detalii, nu am comparat trecutul cu prezentul... Plus ca lumea nu cred ca e interesata de cine a plecat, cine a ramas si de ce.

Ochii mei sunt larg deschisi, si reusesc sa vad nu numai partea rea a lucrurilor.

Atmosfera din trecut nu mai este, este alta. Nu neaga nimeni ca e diferit. Dar unde in entry-ul meu am mentionat macar o vorba de trecut?

Anonymous spunea...

Bai frate!

Daca sunteti frustrati, nu trebuie sa va descarcati aici! Va duceti frumos la baie si va descarcati acolo!

Cititi, va spuneti parerea strict despre fiecare post scris si gata!
Nu intereseaza pe nimeni istoria locului sau a oamenilor sau ce era acu 10 ani! Nu intereseaza pe nimeni si mai mult, nimeni nu are de unde sa stie daca este sau nu adevarat ce este scris in fiecare post! Ideea este sa creezi o anumita imagine in capul cititorului chiar daca uneori este sau nu inflorita, imagine care sa placa, sa iti lase un zambet la final!

Asa ca dupa ce va descarcati in baie sau unde vreti voi, bagati un comment interesant si la subiect!

Va pup cu dosul palmei pe toti buey frustratilor care scrieti numai kkturi!

Coyote spunea...

Hohoho, lucrurile se incing. Ca urmare dezactivez postarea de commenturi la acest articol.

Simteti-va bine, nu va mai incrancenati. Nu incerc decat sa va descretesc fruntile.

 

©2009 Blog cu păsărele | Template Blue by TNB