Din jurnalul unui burlac

|

Mă întind după pâine. Tai trei felii, cumva cu inima îndoită. Știu că la cât de des îmi gătesc eu, pâinea asta va găzdui o colonie înfloritoare de mucegai până mai apuc eu să tai din ea. Deschid frigiderul. Scot cele două sortimente de șuncă. Una, evident cea care e în cantitate mai mare, e expirată de o săptămână. Oftez a pagubă și o arunc cu un gest îndelung exersat la gunoi. Pun ultimele două felii de șuncă pe una din feliile de pâine. Mă întorc la frigider, iau cașcavalul. E de ceva timp și el, dar e afumat, ce se poate întâmpla? Răspunsul vine trist, sub forma unor pete mici, negre și pufoase pe suprafața bucății de cașcaval. Repet gestul de adineauri, cu aceeași tristețe. Fac din nou inventarul frigiderului. Muștar, Un magiun care e acolo de când m-am mutat în apartament și o zacuscă din noiembrie 2013. Ce vremuri...

Îmi vine un gând să deschid zacusca și să o miros, dar apoi îmi zic Today is not the day i die și renunț. Dau să închid ușa de la frigider, resemnat cu gândul că nu voi avea ce pune pe celelalte două felii de pâine, când văd în zare un tiramisu de la ultima comandă la Presto Pizza. Îl pun pe masă și încep să caut data expirării, dorindu-mi să fi băgat toți conservanții posibili în el, dar constat dezamăgit că era expirat de cinci zile. Cu același gest, și acum se poate înțelege de ce îndelung exersat, arunc cutia la gunoi.

Popcorn it is, îmi zic înghițind ultimele bucăți din felia cu șuncă. În cămară dau și de covrigei, și de o sticlă începută de vin. Hai că nu-i așa rău, îmi zic dând play la serial.

Hai că nu-i așa rău.

StumbleUpon.com

9 comments:

Miezu` spunea...

se ia o mana de paste, se arunca in apa cu sare, se fierb pana vezi ca bagi furculita in ele. intr-o cratita mica pui o ceapa mica, taiata marunt, cateva ciuperci, tocate si ele, dar nu prea marunt. cand se fac, torni peste ele un sos de paste, gata cumparat. nu uita sa adaugi catei de usturoi in sos (tocati si ei), ca oricum nu te pupi cu nimeni in seara respectiva, macar sa te distrezi. si niste sare si piper, sa ai o noapte chiar wild.

torni un pahar din vinul deja deschis si dai play la serial.

been there, done that. viata e nimic fara usturoi :P

Coyote spunea...

De asta te iubesc eu pe tine. Ești ghidul meu intergalactic.

Miezu` spunea...

ce crezi, m-am dus si mi-am cumparat ciuperci. mindfucking myself for years :))

A.C. spunea...

Eu zic sa pui și niște roșii :)
Sfat de femeie!

Coyote spunea...

Am o teamă instinctivă de legume.

A.C. spunea...

Data viitoare îți dau o rețetă de friptura

Coyote spunea...

Data viitoare? Mistery reader...

A.C. spunea...

În seara asta te-am descoperit, îmi place cum scrii așa că presupun ca o să te mai comentez :) Dacă nu dispar...

Coyote spunea...

Ah, acum am ocazia să folosesc și mulțumesc și cu plăcere în aceeași propoziție: mulțumesc, cu plăcere!

 

©2009 Blog cu păsărele | Template Blue by TNB