Cumpără un pampon și primești o mătură

|

Îmi picară azi ochii pe noua promoție de la o companie ce produce echipamante electrice (să-i zicem Roventa). La prima citire, suna bine, dar... nu.
"Te coafezi ușor și câștigi un aspirator". Cât de misogin trebuie să fii să nu vezi ridicolul? Citesc mai departe. "Cumpără un uscător sau un ondulator de păr și poți câștiga un aspirator supersilențios"... Nu poți zice că target-ul este alcătuit din bărbați, nu știu mulți bărbați care să folosească ondulatorul de păr. Iar cei pe care-i cunosc să facă asta au oricum un rol mai.. pasiv ca să zic așa.
În plus, nici poza cu o tipă cu fluturași în păr nu ajută. Deci e destul de clar, promoția este pentru femei.
Acum, ce să înțeleg din mesajul ăsta? Pai pot înțelege că femeia are două roluri foarte importante în societate: să arate bine și să dea cu aspiratorul. Mă mai gândesc și la alte promoții de genul ăsta:

- Cumpără un ruj și poți câștiga o tigaie

- Cumpără noua Mazda și primești gratuit un carnețel de notat cumpărăturile

- Achziționează până la 31 august 3 articole de îmbrăcăminte din magazinul nostru și poți câștiga un curs de pregătire "Cum să-ți ții soțul satisfăcut"

Trăim într-o societate care promovează egalitatea femeilor cu bărbații. Sau?

In other news, hai să vedem dacă reușim să traducem următorul mesaj:


E clar, avem de-a face cu un ascensor cu comandă colectiv-selectivă și colectiv în jos. Wait, what? Un ascensor cu comandă colectiv-selectivă pot să-mi imaginez, dar faza cu colectivul în jos mă depășește și îmi creează o angoasă existențială. Îmi pun tot felul de întrebări: colectiv doar în jos? În sus de ce nu? Și de ce colectiv? Poate vreau să merg singur cu liftul. Trebuie să merg însoțit?

Noroc că lucrez la etajul doi și pot să evit liftul colectiv în sus.

StumbleUpon.com

2 comments:

cristina spunea...

http://www.facebook.com/pages/Giving-your-wife-freedom-by-extending-the-kitchen/134400306654117

luluts spunea...

Liftul ca liftul, că na, e mai greu cu scripețeii. Dar în Canada aveai instrucțiuni la cum să te speli pe mâini. Retrospectiv, realizez că ar fi trebui să fac o poză. Rinse hands with water, use soap, rinse for 15-20 seconds until all germs are kaput etc etc.

 

©2009 Blog cu păsărele | Template Blue by TNB