BALANŢA - Episodul 5 - Cronica unui dezastru anunţat

|

Poate cel mai rău lucru pentru mine este să ştiu că am avut ceva şi l-am pierdut (şi) din vina mea.

Cam asta s-a întâmplat şi cu cea de-a cincea Balanţă din viaţa mea. Am pierdut-o pentru că nu am putut să devin ceea ce vă explic aici, pe blog, un om puternic şi egoist. Ca urmare am fost lăsat cu ochii în soare într-un moment în care era tot ce mai lipsea, bineînţeles cu vina aproape complet pe umerii mei. Deşi am avut toata teoria învăţată pe de rost, practica mi-a dovedit că unele lucruri chiar nu sunt posibile. Deci nu am nicio scuză, ca să zic aşa.

Cu ocazia acestei relaţii mi-am reamintit o parte din trăsăturile zodiei. Sper să nu mă repet prea mult.

În primul rând, Balanţele în general dispun de o energie debordantă şi de o încredere în sine ce este egalată doar de abilităţile lor de a pica în picioare în orice situaţie. Dacă ai nevoie de un om energic în echipă, o Balanţă este perfectă. Singura problemă este că masculii din echipă vor avea o uşoară scădere a eficienţei. Dar deh, e şi normal când o Balanţă e prin preajmă.

Balanţele văd în general lumea învârtindu-se în jurul lor. Şi cred că chiar s-ar întâmpla chestia asta, dacă n-ar fi aşa multe Balanţe. Aşa, nu mai ştie sărmanul Univers pe care s-o mai mulţumească.

Balanţa e genul de femeie pe care te poţi baza la petreceri. Va fi sufletul petrecerii oriunde s-ar duce, chiar dacă nu o face în mod evident. Ştie să se distreze şi să distreze pe alţii şi te poţi baza pe ea la 5 dimineaţa că e acolo, aproape la fel de ameţită ca şi tine, când chemi taxi-ul. Daaaar dacă ai nevoie de cineva care să fie constant alături de tine la greu, ar fi bine să fii atent, că niciodată unei Balanţe nu îi place rolul de sprijin, de suport.

Nu vreau să vă laud, doamnelor, dar aveţi o senzualitate care vă face amante perfecte. Aş fi fost tentat să spun soţii, dar pentru asta ar trebui să nu aveţi probleme cu a găti, ar trebui să fiţi ceeeva mai fidele şi mai stabile în emoţii şi ceva mai sincere.

Am zis emoţii? Ptiu. N-are ce căuta cuvântul ăsta aici. Balanţele nu iubesc (şi aici mă refer la parteneri) decât ce este mai puternic decat ele. Punct. Pe altceva nu dau doi bani. Emoţii? Sentimente? Nu. Eşti în stare să o domini? Eşti în cărţi. Nu? La revedere. Nu contează trecutul, prezentul sau circumstanţele. Eşti slab, esti pa. Chiar daca nu eşti slab ci ai doar un moment de slăbiciune, ai grijă să nu fie prea lung. Balanţele nu prea au răbdare.

Ştiu că am mai zis asta, dar am sesizat că Balanţa nu are prieteni. Are doar o adunătură de foşti (pe care îi regretă dacă ei au plecat, indiferent cât de răi au fost, sau pe care nu dă doi bani dacă a plecat ea de lângă ei), potenţiali (cu care se joacă constant), câteva fete care nu reuşesc să îi ajungă până în anumite cotloane ale sufletului ei şi... cam atât. Nimeni, şi pot să confirm asta, nu intră în mintea unei Balanţe. Cine încearcă să o facă, e pierdut oricum, pentru că mintea unei Balanţe e ca o pânză de păianjen: cu cât te avânţi mai mult, cu atât te încurci mai mult în iţe. Asta e cheia: stay away! Să nu îţi pese, să nu vezi semnele, să nu te laşi atras acolo. Oricum nu poţi schimba nimic.

Poate că mai am eu de cunoscut oameni, dar jur că până acum nu am întâlnit o Balanţă care să fie altruistă cu adevărat. Întotdeauna, punctul de vedere al unei Balanţe va include postura "EU", şi orice acţiune va fi realizată în primul rând prin prisma ei. De aceea Balanţele au o problemă în a vedea mai departe de propriile interese. Hai, hai, nu vă enervaţi, nu am zis că e cazul tuturor Balanţelor, dar din experienţele mele am dedus şi mi-am confirmat că multe din ele acţionează pe bază de cum li se împacă situaţia cu interesele. Şi vorba aia, nici măcar nu e un lucru rau! Mai ales în lumea care ne înconjoara.

Când vorbim însă de linişte sufletească, ei bine aici intervin problemele. Toate Balanţele care simt ca au suflet :)) şi care sunt liniştite sufleteşte să ridice mâna. Mhmmm... Da, cum bănuiam. Au scurte perioade de linişte, urmate de multă agitaţie, pentru că rareori sunt mulţumite cu ceea ce au. Când AU ceva, nu mai sunt mulţumite. Ceea ce ne readuce la eternul punct de atracţie pentru Balanţe... Puterea. Oamenii puternici. Care nu pot fi "avuţi" în totalitate.

O Balanţă nu te va părăsi decât foarte rar pentru că vrea să fie singură. Oricum nu reuşeşte niciodată să rămână singură prea mult, chiar dacă o face. O Balanţă te va părăsi pentru că a gasit pe altcineva mai puternic decât tine.

O Balanţă nu va recunoaşte aproape niciodată că se gandeşte la alt bărbat. Nu va recunoaşte că îi e dor de foşti, nu va recunoaşte că a început să-i placă altcineva... Dacă vreţi sinceritate, căutaţi-o la alte zodii, aici sinceritatea vine la porţie şi cu scop bine definit.

Când iese dintr-o relaţie din cauză că vrea altceva, întotdeauna va mirosi a flori de câmp, indiferent câte jurăminte trădează şi câte vorbe nesocoteşte. Va fi impecabilă, nu va putea fi atinsă de niciun reproş, pentru că, nu-i aşa, nu e vina ei că tu nu ai fost suficient de atent. Şi dacă ai fost, nu e vina ei că nu ai fost suficient de puternic. And so on and so forth.

Ca să termin acest episod într-o notă mai luminoasă, pot să spun că Balanţele au nişte calităţi de vânzători excepţionale. Pot să vândă şi chiloţii de pe tine. Ţie. Sunt atât de capabile să întoarcă lucrurile pe toate părţile, încât te pot convinge de orice, inclusiv că îţi stă perfect în alb deşi tu ai vrut să te îmbraci în negru când ai intrat în magazin.

Cam atât pentru acest episod, când mai aflu ceva mai postez.

StumbleUpon.com

9 comments:

Anonymous spunea...

ehehe asta e...mai mult noroc data viitoare sau cu o alta zodie :p cum spuneam si alta data: importanta e calatoria si nu destinatia...stiai in ce te bagi dar ai sperat ca poate...poate...nu ti se adevereste temerea

saluti,
anisia
>:D<:-*

Coyote spunea...

Intr-adevar, importanta e calatoria. Destinatia e aceeasi pentru toti. Sa nu crezi ca regret ce s-a intamplat. Regret doar ca s-a terminat.

Cristina spunea...

bine coaie esti praf

Coyote spunea...

Profunzimea ta ma induioseaza.

Anonim spunea...

Si cum nu ai mai scris nimic despre balante sa intelegem ca te-ai reprofilat, nu-ti mai plac femeile balante? 😜

Anonim spunea...

Si cum nu ai mai scris nimic despre balante sa intelegem ca te-ai reprofilat, nu-ti mai plac femeile balante? 😜

Coyote spunea...

Ha! Nu m-am reprofilat neaparat, doar incerc sa nu ma mai uit la zodie asa mult. Tot Balante nimeresc, dar nu ma mai mir :))

Anonim spunea...

Cocluzia mea zodia conteaza, dar nu in totalitate,te astept cu noi episoade, la fel de amuzante si interesante

Coyote spunea...

Intre timp, daca vrei postari amuzante, iti recomand sa citesti despre administratorul meu: http://gugustiuc.blogspot.ro/search/label/home
Sau poate te intereseaza cartea mea: http://www.cafematrioska.ro/
Multumesc pentru ca m-ai citit!

 

©2009 Blog cu păsărele | Template Blue by TNB