Ceasul cu probleme psihice

|



Ceasul meu are un acumulator care e încărcat de oameni. Oamenii cu care socializez, oamenii care țin la mine și la care țin, îmi fac ceasul să funcționeze exact cum ar trebui să funcționeze un ceas elvețian. Ei bine, de ceva timp, ceasul meu a început să aibă un comportament ciudat. Secundarul stă pe loc patru secunde, apoi înaintează repede-repede cu patru secunde. Per total, e tot acolo. Dar se mișcă mai puțin. Până de curând, n-am luat în seamă tic-pauză-pauză-pauză-pauză-tac-ul, dar am observat că uneori, rareori, își revine. Salvarea a venit de la Blue Eve:

Coyote: ceasul meu sta patru secunde, apoi inainteaza repede patru secunde
E.V.E.: asta e cea mai draguta poveste mica pe care am auzit-o in ultima vreme
E.V.E.: ceasul care ţopăie
E.V.E.: cate patru secunde si care se odihneste tot pe-atatea pentru ca e obsesiv-compulsiv si tine la simetrie

Căutând în manualul Studiul Comportamental al Ceasurilor, o carte groasă cu coperți albastre scrisă de niște doctori cu nume ciudate, am găsit o singură referire la aceste mișcări bizare, și anume la capitolul Ceasuri Obsesiv-Compulsive:

"În cadrul acestei maladii, ceasul devine blocat într-un model de mișcări repetitive, de cele mai multe ori lipsite de sens, mișcări ce sunt foarte dificil de corectat."

Am rămas foarte surprins. Ceasul meu elvețian, care îmi dă încredere în mine, care mă face de neînvins, s-a defectat! Ceasul meu a devenit obsesiv-compulsiv, blocat pe niște mișcări fără rost. Cam... Cam ca și mine. Citesc mai departe:

"Terapia comportamentală este cea mai bună metodă de a învinge această maladie. Se izolează cauzele acestui comportament, apoi, treptat, se mărește expunerea la mișcări normale".

De-acum, când ceasul meu începe să dea semne de maladie obsesiv-convulsivă, știu că a venit timpul să mă întâlnesc cu oameni frumoși, e timpul să pornesc în noi aventuri. În felul ăsta, ceasul meu cel dereglat are o șansă în plus să facă tic-tac, nu tic pauză pauză pauză pauză tac.

----

Tahnk you, Eve, for the inspiration. This is 4U:



This is how we learn.

StumbleUpon.com

2 comments:

Eve spunea...

Ce repede se găsesc soluţiile, noroc cu autorii ăştia de manuale albastre :) salutări ceasului şi însănătoşire grabnică!

Întrebare în loc de postscriptum: m-ai "iniţializat" (E.V.E.)ca să însemn... Euphorical Vivid Entity, Eclectic Visual Effect, etc ?

Coyote spunea...

Mulţumesc pentru urari! The watch says hello :)

Eu înclin către Euphorical Vivid Entity, dar putea să însemne şi Extremely Violent Encounter... asta rămâne de văzut :))

 

©2009 Blog cu păsărele | Template Blue by TNB